LAKTAŠI, 23. marta – Vlasnici dva hotela i jednog hostela, na području Banjaluke, prvi su ponudili svoje smještaje za osobe kojima je naložena samoizolacija.

virus-korona-ukc-banjaluka-28-e1584720770367

Nakon što se u Republici Srpskoj pojavio korona virus, Područna privredna komora Banjaluka uputila je dopis hotelijerima kako bi utvrdili da li su u mogućnosti da pomognu u vezi sa smještajem osoba koje trebaju biti u izolaciji.

– Odmah nakon što smo poslali mejl, dobili smo potvrdu dva hotela i jednog hostela koji su spremni da otvore vrata svojih ugostiteljskih objekata. Na ovaj način ti ugostitelji bi izašli u susret Republici, a sa druge strane i njihovo osoblje bi bilo angažovano u skladu sa svim preporukama nadležnih u pogledu higijene i dezinfekcije – rekao je za medije predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić.

 

 

Među prvima koji su iskazali spremnost da pomognu u ovoj situaciji je banjalučki hotel “Grand”.

Suvlasnik tog hotela Sladomir Đurić kaže da hotel raspolaže sa 56 ležajeva, te da bi mogli smjestiti tridesetak osoba.

Foto: Alternativna Televizija/Youtube/ screenshot

 

– Svi smo na istom zadatku, da se što prije izborimo sa nedaćama koje su nas zadesile. Hotel je u potpunosti opremljen, ima svoju kuhinju, parking i dvorište i na neki način je izolovan od ostalih objekata u okruženju, te je u tom smislu podoban za izolaciju. Vjerujem da ćemo, ako svi pomognemo onoliko koliko možemo, veoma brzo prevazići situaciju koja nas je zadesila i nastaviti normalno da živimo i radimo – rekao je Đurić i dodao da je humani aspekt trenutno iznad svega.

Da sobe stave na raspolaganje onima kojima bude potreban prostor za izolaciju, spremni su i u hotelu “Ćubić” iz Laktaša koji raspolaže sa 45 soba.

 

Srpskainfo