Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije Miroslav Popržen rekao je za RTRS da će za 5.000 osnovaca u Republici Srpskoj biti obezbijeđen internet, kako bi imali mogućnost praćenja onlajn nastave.
Miroslav Popržen - Foto: RTRS

Miroslav PoprženFoto: RTRS

Popržen je, govoreći o obustavi izvođenja nastave u školama, rekao da nastavno osoblje već ima iskustva sa izvođenjem onlajn nastave, te da se poteškoće prvenstveno odnose na činjenicu da nemaju svi učenici internet.

– Ministarstvo je juče hitno reagovalo i u saradnji sa Mtelom obezbijediće internet za oko 5.000 osnovaca na mjesečnom nivou – rekao je Popržen u Јutarnjem programu naše televizije.

On je podsjetio da je juče održan sastanak predsjednika svih aktiva direktora osnovnih i srednjih škola sa ministarkom prosvjete i kulture Natalijom Trivić, na kojem su iznesena preciznija uputstva o odvijanju onlajn nastave.

– Onlajn nastavu izvodimo koristeći sve dostupne alate – Ofis 365, elektronski dnevnik… Nemamju sve škole, a ni svi đaci, iste tehničke mogućnosti, ali koristiće se sva moguća sredstva. Nastavnici već imaju iskustava s tim pa ćemo premostiti ovu sedmicu – rekao je Popržen.

On je izrazio nadu da će onlajn nastava biti ograničena na ovu sedmicu i sedmicu poslije izbora.

– Kao što je već najavljeno, u sedmici nakon izbora biće organizovana takođe onlajn nastava, kako bi nakon izbornog dana bile dezinfikovane sve škole – dodao je Popržen.

On je naveo da će epidemiološka situacija diktirati način odvijanja nastave.

– U školama ni do sada nije bilo prenosa virusa ili klastera, ali je Štab odlučio da se obustavi izvođenje nastave kako bi se smanjio protok ljudi – rekao je on.

Popržen je poručio da je najbitnije održati kvalitet nastave, bez obzira na način izvođenja.

RTRS