LAKTAŠI, 22. aprila – Glavni koordinacioni tim RS preporučio je Republičkom štabu za vanredne situacije, da nakon 27. aprila svojim zaključkom omogući osobama koja su navršile 65 godina i starijima izlazak iz domova svakog radnog dana u periodu od 7 do 10 časova.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjednica Republike Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i ministarka finansija Zora Vidović razmatrali su mogućnost ukidanja pojedinih mjera ograničenja i zabrane u Srpskoj nakon 27. aprila, ocjenjujući da je trenutna epidemiološka situacija stabilna.

– Preporučeno je i da se, nakon 27. aprila, uz posebne mjere, dozvoli rad za trgovinske, zanatske i uslužne radnje manje po površini i manje rizične, kao i za dostavu i šaltersku prodaju termički pripremljene hrane, pod posebnim mjerama, bez posluživanja na licu mjesta – saopšteno je nakon sastanka ovog tima.

Zvaničnici su zahvaliti građanima na odgovornosti i disciplinovanom ponašanju i još jednom ih podsjetili da se strogo pridržavaju propisanih mjera, s ciljem suzbijanja širenja novog virusa korona.

Apelovano je i na osobe kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Srpskainfo