Redovna sistematska vakcinacija učenika devetih razreda osnovne škole školske 2021/2022. godine počinje danas, saopšteno je iz JZU “Doma zdravlja” Banjaluka.

Porodični ljekari pozivaće roditelje i djecu: Počinje redovna sistematska vakcinacija učenika devetih razreda
FOTO: SHUTTERSTOCK

Unarednom periodu roditelji i učenici će biti pozivani od strane timova porodične medicine kod kojih su registrovani. U matičnim ambulantama porodične medicine će se obavljati pregledi uz poštovanje epidemioloških mjera. Nakon obavljenog pregleda učenici će biti upućeni na redovnu vakcinaciju u Centar za vakcinaciju Doma zdravlja – naveli su iz ove zdravstvene ustanove.

Nalaz i mišljenje koje izdaje doktor porodične medicine vrijedi 24 časa, te je potrebno da u tom vremenskom periodu učenik bude vakcinisan u Centru za vakcinaciju.

– Posebno napominjemo da je redovna vakcinacija djece od rođenja do 18. godine života značajna i u vrijeme pandemije izazvane korona virusom kako bismo izbjegli druge potencijalne epidemije koje se mogu prevenirati redovnom sistematskom vakcinacijom – zaključili su iz Doma zdravlja, uz poruku roditeljima da se odazovu pozivu i dovedu svoju djecu na vakcinaciju.

Srpskainfo