TRN, 11. novembra –  – Lopovi su provalili u magacin firme “Didaco komerc” u Trnu, kod Laktaša, i ukrali manju količinu parfema.

Veću pljačku spriječili su portiri koji su na vrijeme primijetili provalu u magacin, nakon čega su pozvali policiju.

Emir Omić, zamjenik direktora “Didaco komerca”, kratko je izjavio da je odnesena manja količina proizvoda, te da ne želi detaljnije komentarisati slučaj.

Iz CJB Banjaluka su naveli da je provala prijavljena  iza ponoći u objektu “Didaco komerca” u Ulici cara Dušana.

“Obavljen je uviđaj, a policija sprovodi istragu kako bi bio utvrđen identitet lopova”, naveli su iz policije.

Zanimljivo je da je policija prilikom intervencije koristila sirenu, pa su lopovi na vrijeme pobjegli i tako izbjegli moguće hapšenje.

“Nikome nije jasno zašto su morali koristiti sirenu, koja se čula još iz Lazareva, kada su na vrijeme bili obaviješteni i mogli su te lopove uhvatiti na djelu”, naveo je izvor blizak istrazi. “Didaco komerc” je i u julu ove godine bio na meti vandala.

Tada su porazbijane šajbe na ulaznim vratima i izlozima parfimerije “Didaco komerc” u banjalučkom naselju Obilićevo i kod Gimnazije.

Policija je utvrdila da nije bilo krađe, ali je na objektima nastupila veća materijalna šteta.

Prema snimcima sa sigurnosnih kamera na objektima i izjavama očevidaca, osumnjičeni su bili odjeveni u dukseve sa kapuljačama preko glave. Napadi na parfimerije “Didaco” prijavljeni su oko jedan čas iza ponoći.