BANJA LUKA, 10.maja – Narodna skupština RS danas je  na posebnoj sjednici razmatrala  stanje bezbjednosti u Banjaluci i Srpskoj – “Pravda za Davida – pravda za sve”, prema prijedlogu narodnih poslanika. Dnevni red je usvojen jednoglasno, a ovakava skupština je “presedan” u istoriji rada Narodne skupštine RS. U potpunosti prenosimo tekst, sa internet portala Banjaluka.com:

20180510_123110

“Poštovani narodni poslanici, ja sam Davor Dragičević, otac brutalno ubijenog Davida. Ja sam borac prve kategorije, stvaraoc ove države”, riječi su kojim je počeo obraćanje pred poslanicima.

Nakon toga, izjavio je da on nije terorista, pripadnik vehabijskog pokreta ili bilo šta za šta ga optužuju.

Rekao je takođe da ministar Dragan Lukač, zajedno sa Darkom Ilićem, Darkom Ćulumom prikrivaju zločin i da su oni saučesnici u ubistvu.

“David je brutalno ubijen u centru grada, ne u Vrbanji ili Jakupovcima. Kamere iz centra to jasno potvrđuju.”

Obraćajući se Draganu Lukaču rekao je da nije istina da u njegovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

“David je brutalno pretučen metalnim palicama, drogiran je da bi na njemu orgijali i na kraju ga bacili u kanalizaciju! U njemu je nađen LSD… Vi ste fakultetski obrazovani ljudi. Otkud LSD u Banjaluci?!”, rekao je Davor gledajući poslanike, pa u Dragana Lukača.

Davor je zatim ponovio ono što ponavlja svaki dan – saučesništvo u ubistvu je gori zločin od ubistva, te je ponovio da je saučesnik u zločinu vrh MUP-a u sprezi sa Tužilaštvom.

“Sjetite se da je on optužen da je opljačkao kuću u Velibora Janjetovića Janje, što se istragom pokazalo kao laž.”

“Od vas poslanika tražim da se zapitate za koji novac želite da štitite i podržavate ubice mog sina? Lukač, Ilić i Ćulum su mnogo bogatiji od vas, za koji novac želite da učestvujete u prikrivanju tog zločina?!”

Uz opomenu da mu je vrijeme isteklo, Davor Dragičević je završio riječima: “Samo tražim jedno, da se izjasnite da li je moj sin ubijen ili je u pitanju samoubistvo. Zatrli ste mi sjeme, ubili moju dušu, ugasili moju krsnu slavu!”

Odlazeći sa govornice, pokazujući na zastavu Republike Srpske, rekao je poslanicima da podrže pravdu i time odbrane čast i dostojanstvo zastave ispred koje sjede.

Foto: Vladimir Stojaković

Banjaluka.com / Autor: Milorad Labus