LAKTAŠI, 1o. marta – Ovu sezonu Jadranske lige na svom parketu košarkaši Igokee zatvoriće utakmicom protiv lidera ligaškog dijela i učesnika top 16 faze Evrolige Crvene zvezde.

Meč 25. kola regionalnog takmičenja na rasporedu je u nedjelju od 17 časova, dok bi “crveno-bijela” ekspedicija u Laktaše trebalo da stigne u subotu tokom poslijepodneva. Mjere bezbjednosti su na višem nivou nego kada dolaze ostali timovi, ali u ovom gradu ništa posebno ne pokazuje da Beograđani uskoro stižu. Ipak, dolazak “crveno-bijelih” glavna je tema svih ljubitelja košarke, dok ulaznica u slobodnoj prodaji još uvijek ima, iako je potražnja velika. Košarkaš Igokee Dušan Katnić za sadašnji klub debitovao je u njihovom prvom odmjeravanju snaga ove sezone, kada je malo nedostajalo da Aleksandrovčani “utišaju” “Pionir”, ali su na kraju ipak poraženi sa 76:71.

– Svi znamo kakva je ekipa Crvene zvezde i ne trebamo mnogo hvaliti njen kvalitet. Nadam se da će izaći u punom sastavu i da će nam uveličati veliku utakmicu za nas. U seriji smo pobeda, igramo dobro i spremićemo se kao i za svaki meč do sada. Želimo da što bolje odigramo jer svaki susret sa Zvezdom ili Partizanom tokom sezone za nas je nešto veliko – izjavio je Katnić.

Jedno vrijeme on je bio član “crveno-bijelog” tima i sa ekipom je gostovao 2010. godine u Laktašima.

– Sećam se tog gostovanja, tada situacija u Zvezdi nije bila dobra, ali pamtim dobru atmosferu. Sada sam član Igokee i nemam neko posebno osećanje prema bivšem klubu – istakao je Katnić.

Trener Željko Lukajić moći će da računa na centra Duška Bunića, ali nedovoljno oporavljeni Đorđe Drenovac ni u ovom meču neće dobiti priliku.

– Prevashodna želja nam je da pokažemo dobru formu i igru, te da u dobroj predstavi zadovoljimo ukuse naših navijača. Dolazi nam lider takmičenja koji je u dobroj utakmici pobijedio Galatasaraj u Istanbulu u top 16 fazi Evrolige. Ne smijemo da prijetimo Zvezdi, ali imamo pravo da se sportski nadamo – rekao je Lukajić.

On je istakao da je situacija u odnosu na prvi meč u Beogradu drugačija, jer je Igokea prvi put vezala četiri pobjede.

– Sada su sa nama Marko Čakarević i Brejdi Heslip, pa se možemo nadati iznenađenju – dodao je Lukajić.

Međusobni dueli

15.12.2014.          Crvena zvezda – Igokea 76:71

4.1.2014.    Crvena zvezda – Igokea 93:59

9.10.2013.  Igokea – Crvena zvezda 52:72

19.1.2013.  Igokea – Crvena zvezda 80:77

19.10.2012.          Crvena zvezda – Igokea 75:76

16.1.2011.  Crvena zvezda – Igokea 72:81

23.10.2010.          Igokea – Crvena zvezda 77:59

 

Falsifikati

Iz Igokee su poručili da su se u prodaji pojavile falsifikovane ulaznice i upozorili navijače da ih isključivo kupuju u dva butika “Prima sporta” u Banjaluci, kao i u dvoranama u Aleksandrovcu i Laktašima.

– Falsifikovane karte liče na original, ali nisu identične jer nemaju pečat, a lošije su odštampane. Policija je već započela istragu i pozivamo navijače da se paze falsifikatora – istakli su u Igokei.