ZAGREB, 24. januara – Vitalni penzioner postao je virtualna zvijezda, a predsjednik Uprave Varteks kontaktirao je Tonija te mu ponudio da obuče njihova odijela, ali i da prošeta modnom pistom

vezbaj

Ovih dana je penzioner Taljat Selmani (82) postao najpopularnija hrvatska videozvijezda, a sve zahvaljujući svojim jednostavnim savjetima za zdrav život.

– Ne postoji gripa, zlato moje. 82 godine. Nikada bolestan, nikada kod doktora. To zapamtite svi. Sramota za penzionere, uništili su zdravstvo. Boli me ruka, boli me noga. Vježbaj, pi*da ti materina – poručio je Zagrepčanin i osvojio srca sugrađana.

1dafb5153abdb3ee369e

foto: Matija Habljak/PIXSELL

Videosnimka na kojoj izvjesni Toni savjetuje građane u samo nekoliko dana prikupila je više od 500.000 pregleda, a na internetu su se pojavile i majice s njegovim likom te sad već poznatim motom “Vježbaj, pi*da ti materina”. Je li riječ o fotomontaži ili će se ove majice uskoro naći u prodaji, još nije potvrđeno. Popularni Toni nam je otkrio kako vježba cijeli život. Počelo je, kaže, u šali, hrvanjem s dječacima iz komšiluka .

Po nacionalnosti je Albanac, a rođen je na izvoru Vardara, u mjestu Vrutok u Makedoniji, gdje je najčistiji zrak na svijetu, sa Šar Planine. U Zagreb je došao nakon odsluženog vojnog roka. Zaljubio se na autobuskoj stanici, pa je odlučio dati ljubavi šansu. Iako ona nije bila ona prava, Zagreb je ipak bio. Vjenčao se s Nadom, s kojom je i danas u sretnom braku.

U mladosti se bavio manekenstvom, a kad se on počeo time baviti tijekom šezdesetih, to je bilo vrlo cijenjeno zanimanje. Nakon što je vidio njegovu video snimku na internetu,  predsjednik Uprave Varteks kontaktirao je umirovljenika te mu ponudio da obuče njihova odijela, ali i da prošeta modnom pistom.

 

24sata.hr