LAKTAŠI, 16. aprila – Načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman i gradonačelnik izraelskog grada Lehavim Elijah Levi potpisali su danas u Laktašima ugovor o uspostavljanju saradnje ove dvije lokalne zajednice.

Iz kabineta načelnika opštine Laktaši navode da će naročito biti podsticana lokalna saradnja u oblastima ekonomije, nauka i visoko-tehnološke industrije, te obrazovanja i sporta.

Kodžoman je zahvalio predsjedniku Jevrejskog kulturnog centra i šefu Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arijeu Livneu što je omogućio da dođe do ovog sastanka.

“Razgovarali smo o mnogim aspektima i smatram da je ovo potpisivanje samo prvi korak u razvoju saradnje u oblastima sporta, kulture i privrede”, rekao je Kodžoman.

Levi je zahvalio rukovodstvu opštine Laktaši i svima koji su imali udjela da dođe do potpisivanja ovog sporazuma.

“Najviše smo razgovarali o saradnji na polju kulture i privrede, koji mogu da doprinesu dobrom životu i jednog i drugog naroda”, rekao je Levi.

Obje opštine ujedinjene su u namjeri razvoja odnosa između građana u interesu mira, tolerancije i uzajamnog poštovanja, navodi se u saopštenju.