LAKTAŠI, 2. FEBRUARA – Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš i gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić danas su u ovom gradu potpisali ugovor o realizaciji projekta “Izgradnja mosta preko rijeke Vukešnice u Kadinjanima”, vrijednosti 48.000 KM.


Čordaš je napomenuo da su sredstva obezbijeđena u okviru Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica i praćenja migracionih procesa kojeg Sekretarijat donosi svake godine i finansira se iz budžeta Republike Srpske.

On je istakao da je zajedno sa ovim projektom u Laktaše u prethodnih nekoliko godina uloženo više od 1,8 miliona KM.

“Sekretarijat je kroz svoj redovan program, ali i donatorske projekte, uložio značajna sredstva u Laktaše jer veliki broj raseljenih lica živi upravo na području ovog grada. U okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izgrađen je jedan višeporodični stambeni objekat sa 15 stanova, ali je izgrađeno i 26 kuća”, rekao je Čordaš.

On je naveo da je u toku izgradnja još osam stambenih jedinica, te da je Sekretarijat podržao i projekte u poljoprivredi i zanatstvu putem javnog poziva koji Sekretarijat objavljuje svake godine, a namijenjen je ovoj kategoriji stanovništva.

“Na ovaj način poboljšavamo život njima, ali i svim ostalim građanima”, rekao je Čordaš.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić zahvalio je direktoru Sekretarijata na dosadašnjoj saradnji, kao i na ovom projektu izgradnje mosta koji će uveliko poboljšati život svih građana.

Bojić je istakao da će Grad obezbijediti ostatak sredstava.