LAKTAŠI.24.aprila- Ugovori o dodjeli stipendija za tekuću godinu, uručeni su studentima opštine Laktaši, a pravo na stipendiranje ostvarilo je ukupno 206 stipendista.

FB_IMG_1493037111786

 

„Odlukom o dodjeli stipendija studentima prvog ciklusa definisani su uslovi i način stipendiranja, a ove godine od ukupno 206 stipendista, 115 je srednjoškolaca i 88 studenata“, rekao je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Darko Adžaip.
On je dodao da je ove godine fokus pažnje bio na deficitarna zanimanja, koja su najpotrebnija tržištu.

 

FB_IMG_1493037121910
„Odluka je izmjenjena u odnosu na protekle godine, jer je akcenat stavljen na kadrove koji su potrebni za razvoj privrede opštine, ali uz maksimalno uvažavanje prosjeka ocjena iznad 8,5“, rekao je Adžaip..
Studentkinja Fakulteta Političkih nauka Nataša Drinić, istakla je da ova pomoć lokalne zajednice mnogo znači svim studentima.
„Mnogo mi znači ova stipendija jer predstavlja nagradu za trud i jedan vid podstreka za dalje napredovanje“, rekla je Drinićeva.
Ognjen Todorović, student Akademije umjetnosti u Banjoj Luci, rekao je da mu finansijska podrška opštine mnogo znači.
„Lijep je osjećaja da vaša opština i sugrađani stoje iza vas i da vas podržavaju“, naveo je Todorović.
Visina stipendije se određuje na osnovu Odluke o visini stipendija i donosi se svake školske godine, a studenti sa područja opštine Laktaši je primaju u trajanju od osam mjeseci.