SRBAC, 12. aprila – Potrebna pomoć Stanislavi Brković iz Razboja koja boluje od raka

stanislava-brkovic

Stanislava Brković iz Razboja Ljevčanskog već sedam godina vodi borbu sa teškom bolešću, karcinomom koga je do sada dva puta operisala i koji se ponovo vraćao. Ova mlada žena koja je izbjegla za vrijeme proteklog rata iz Donjeg Malovana kod Кupresa a već više od dvije decenije živi u našoj opštini, povela je novu bitku za izliječenje jer su se metastaze ponovo pojavile.

Nju uskoro očekuju nove operacije koje zahtjevaju velike finansijske izdatke. Iako troškove njenog liječenja najvećim dijelom pokriva Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, Stanislava mora samostalno snositi dobar dio troškova koji će pratiti tok njenog oporavka.

„Živim u Razboju sa osmogodišnjim sinom i roditeljima koji su nezaposleni. Radila sam godinama kao policijski službenik u Novoj Topoli dok nisam otišla na bolovanje na kojem se nalazim već osam mjeseci. Sva primanja koja dobijem po osnovu posla odu mi na otplatu kredita i ne ostaje mi ništa za troškove liječenja, kao i kupovinu namirnica za domaćinstvo i goriva za odlaske na česte kontrole i terapije. Osnovne potrebe za sina uspjevam obezbijediti uz pomoć alimentacije u iznosu od 300 КM koju plaća bivši suprug“, rekla je Stanislava čije djevojačke prezime je Marić.

Iako ju je dugogodišnja borba sa karcinomom prilično izmučila, kako fizički tako i psihički, naša sugrađanka nije klonula duhom i odlučna je da i ovoga puta dobije najvažniju životnu bitku.

„Nažalost, bolest se ponovo vratila ali ja se ne predajem. Uskoro me očekuju novi pregledi, prvenstveno odlazak na snimanje CT-om kako bi se odredili naredni koraci u liječenju. Optimista sam po prirodi i vjerujem da će sve biti kako treba“, kaže Stanislava.

Akciju prikupljanja pomoći prvo su pokrenuli njeni zemljaci iz Кupresa koji su joj do sada već donirali određena sredstva a ovim putem se pozivaju i svi ljudi dobre volje iz srbačke opštine da izdvoje novac u skladu sa svojim mogućnostima kako bi joj pružili potrebnu pomoć u procesu izliječenja.

Prilozi se mogu slati preko Western Union na adresu Brković Stanislava, Razboj Ljevčanski Srbac ili se mogu uplatiti na njen žiro račun koji je otvoren u Sberbanci na broj: 5672915000097638.

Otvoren je i devizni račun u Sberbanci na ime Stanislave Brković za uplate iz inostranstva:

SWIFT: SABRBA2B

BA: 395676035414842128

Pomoć se može uručiti i lično Stanislavi Brković u njenom domaćinstvu u Razboju Ljevčanskom.