LAKTAŠI, 27. februara – Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Dalibora Čambera (47) i Milana Đurđevića (43) iz Laktaša zbog ubistva navijača FK “Borac” Duška Savanovića (24) i ranjavanja Alekse Babića (22) u Trnu kod Laktaša.

Dalibora Čambera optužnica tereti za teško ubistvo i nedozvoljeno posjedovanje pištolja, a Đurđevića za pomaganja poslije krivičnog djela.

FOTO: DUŠKO SAVANOVIĆ/FACEBOOK SCREENSHOT
FOTO: DUŠKO SAVANOVIĆ/FACEBOOK SCREENSHOT

Ubijeni Duško SavanovićPodsjećamo, zločin se dogodio u novogodišnjoj noći oko 22.30 ispred benzinske pumpe “NIS Petrol” u Trnu, kod točilice za gorivo.

U optužnici se navodi da su Čamber i Đurđević „mercedesom c“, kojim je upravljao Đurđević, došli na pumpu. Po izlasku iz vozila došlo je do svađe sa Savanovićem i Babićem koji su na pumpu došli „mercedesom  glk 220“.

Nakon toga, došlo je i do tuče,  pa je Čamber izvadio pištolj “CZ”, kalibra devet milimetara, za koji nema oružni list, ni dozvolu za nošenje.

– Ispalio je hitac prema „mercedesu GLK“ koji je pogodio zadnji lijevi točak. Savanović i Babić su sjeli u vozilo i pokušali da napuste lice mjesta, ali ih je Čamber zaustavio. Babić je izašao iz vozila i Čamber je prema njemu ispalio hitac i pogodio ga u lijevo stopalo, nanijevši mu ustrelnu ranu – piše u optužnici.

Kako se dalje navodi, Babić je krenuo da se udaljava i Čamber ga prati, a zatim ga Savanović udarcem obara.

– Čamber je pao leđima na tlo i iz tog položaja je ispalio treći hitac prema Savanoviću, koji je bio okrenut leđima i udaljen između dva – tri metra od njega. Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha, usljed čega dolazi do masivnog unutrašnjeg iskrvarenja. Sanitetom je prevezen u Urgentni centar UKC RS gdje je preminuo od poljedica povreda zadobijenih ranjavanjem, u 23.50 – stoji  u optužnici.

Zatraženo produženje pritvora

Prema navodima optužnice Đurđević je odvezao Čambera s mjesta zločina i to u nepoznatom pravcu kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove.

Uz optužnicu Tužilaštvo je zatražilo da se Čamberu i Đurđeviću produži pritvor.

1 KOMENTAR

  1. “Навијач ФК БОРАЦ”??? Свако се данас представља као новинар!!!

Comments are closed.