LAKTAŠI, 28. juna – Na Vidovdan su služeni parastosi u čast poginulim borcima i civilnim žrtvama rata, na spomen obilježjima u Laktašima, Slatini i Kriškovcima.


Vijence su položili i predstavnici Gradske uprave Grada Laktaši, zajedno sa porodicama poginulih boraca, predstavnicima boračke organizacije i drugih udruženja.

„Ljudski život je nešto najvrjednije što jedan čovjek može dati za svoje bližnje, narod i državu i žrtva ovih ljudi se nikad ne smije zaboraviti. Od početka mandata gradonačelnika Miroslava Bojića na čelu Gradske uprave, mi smo sanirali većinu spomen-obilježja na području Laktaša i u predstojećem periodu sigurno će biti završena i sanacija preostalih spomenika. Za porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide i boračku populaciju, urađeno je dosta toga, ali ono što smatram najbitnijim jeste da su vrata Gradske uprave i gradonačelnik lično, uvijek dostupni svim našim građanima. Mislim da su Laktaši stvarno pozitivan primjer upravljanja jedinicom lokalne samouprave, te da je u svim sferama društvenog, kulturno i sportskog života itekako vidljiv pomak u poslednje četiri godine“, rekao je šef Kabineta gradonačelnika Miloš Gvero.