LAKTAŠI, 16. februara – Fudbaler Borca Dejan Bosančić ide na novu pozajmicu u proljećnom dijelu prvenstva. On će se nakon odrađenih priprema sa banjalučkom ekipom vratiti u prvoligaša Republike Srpske ekipu Laktaša, gdje je nastupao u prvom dijelu.

Bosančić je u jesenjem dijelu bio jedan od najznačajnijih igrača Laktaša koji su na kraju završili na trećoj poziciji. Vezni igrač je postigao i četiri gola i već se vratio u ovaj tim.

– Povratak u Laktaše je bio najbolja opcija i za mene i za klub. Nakon odrađenih priprema u Antaliji zajednička odluka uprave Borca i moja je bila da odem na novu pozajmicu kako bih imao minutažu. Imao sam nekoliko ponuda, ali Laktaši su sigurno za mene najbolji izbor. Odradio sam kvalitetno pripreme sa premijerligaškom ekipom, tako da sam u potpunosti spreman da se priključim svojim starim saigračima – poručio je Bosančić.

Vezni igrač će tako nastaviti da sarađuje s ovim članom Prve lige Republike Srpske.

– Stručni štab je želio da me vrati i to mi puno znači jer vidim da imaju puno povjerenja i da sam im stalno bio u planu. Takođe, upoznat sam sa ekipom i neće mi trebati puno vremena da se opet priviknem. Osim Sergeja Dojčinovića, većina ekipe je ostala na okupu, tako da mi neće biti problem da se uklopim jer su mi poznate zamisli trenera Miljana Bajića i stručnog štaba – rekao je Bosančić za “Glas Srpske”.

Laktaši su jesenji dio šampionata završili na trećoj poziciji sa 37 bodova i u klubu su i te kako bili zadovoljni ovim rezultatima.

– Želimo da i u proljećnom dijelu šampionata nastavimo sa dobrim partijama. Imali smo odličnu atmosferu unutar tima i nema razloga da tako i ne ostane. Sigurno je da idemo utakmicu po utakmicu sa željom da ostvarimo što bolji rezultat, a na kraju ćemo vidjeti na kojoj poziciji ćemo završiti – dodao je vezni igrač.

Laktaši će u nastavku sezone imati obaveze na tri fronta jer će pored prvenstva Republike Srpske igrati i u Kupu Republike Srpske, gdje su izborili polufinale, te u Kupu BiH, gdje će gostovati kod aktuelnog šampiona Zrinjskog u nedjelju.

(Glas Srpske)