LAKTAŠI,10. maja – Za razliku od današnjeg dana koji je obilježilo sunčano i toplo vrijeme, već sutra predveče očekuje nas pad temperature i obilne padavine u gotovo cijeloj Republici Srpskoj.

kisa

Još nešto lijepog vremena zadržaće se sutra tokom dana, kada će biti sunčano i toplo, sa maksimalnom temperaturom od 19 do 24, na sjeveru i sjeveroistoku i koji stepen više, dok će na planinama biti oko  10 stepeni. Već poslijepodne dolazi do naoblačenja, te pljuskova sa grmljavinom, najprije na sjeveroistoku, istoku i zapadu, a prema noći u većini predjela.

Prognoza pokazuje da će iz dana u dan biti sve hladnije, tako da će maksimalna temperatura u utorak iznositi svega 13 stepeni.

– U nedjelju ujutru biće oblačno i sa kišom u većini krajeva. Tokom dana zadržava se oblačno i hladnije vrijeme, sa kišom i lokalnim pljuskovima, uz obilne padavine u zapadnim i sjevernim krajevima. Mininimalna temperatura od devet do 15, na planinama do šest,  a najviša dnevna od 13 do 18, na sjeverozapadu do 12 stepeni. U ponedjeljak ujutru takođe oblačno sa kišom u cijeloj zemlji i hladnije u odnosu na nedjelju. Tokom dana će biti potpuno oblačno sa kišom i pljuskovima, uz obilne padavine u zapadnim i sjevernim, te dijelom centralnim krajevima. Minimalna temperatura kretaće se od pet do 11, na planinama oko tri, a najviša dnevna između sedam i 4, na planinama najviše pet stepeni – kaže meteorolog Božidar Perovanović.

U utorak nas takođe očekuje oblačno sa kišom u većini krajeva i još malo hladnije. Tokom dana će biti kiše i lokalnih pljuskova, a poslijepodne se može očekivati prestanak padavina, djelimično na istoku i u Hercegovini.

 

Srpskainfo