LAKTAŠI, 24. jula – Priča koja je, krajem maja 2017. godine, osvanula u gotovo svim lokalnim medijima, polako dobija epilog. Riječ je o ubistvu starice u Papažanima. Podsjećamo da se pisalo da su četiri lica iz Laktaša uhapšena,  jer su osumnjičena za smrt osamdesetdvogodišnje žene čiji su inicijali N.I. iz Papažana u laktaškoj opštini.

250px-Papažani

Policijskoj stanici Laktaši, 26. maja oko 16.20 časova prijavljeno je  da je u Službu hitne pomoći u toj opštini dovezena osamdesetdvogodišnjakinja koja je podlegla povredama zadobijenim usljed pada sa tavana.

Prema početnim informacijama, tokom uviđaja je sve upućivalo na to da se žena, usljed gubitka ravnoteže, okliznula i pala sa drvenih merdevina kojima se pela na tavan, te od zadobijenih povreda preminula.

Mađutim, policija je nastavila rad na ovom slučaju i na osnovu istrage i izjava svjedoka utvrdila da žena nije preminula onako kako je prijavljeno, te da je R.G. obučavao V.I. da upravlja automobilom, a, usljed nesporazuma, V.I. je krenuo prema naprijed “kedijem” i pregazio staricu.

Da bi prikrili krivično djelo R.G, Z.I. i R.Z. predstavili su lažno da je osamdesetdvogodišnjakinja pala sa merdevina.

V.I. osumnjičen za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, R.G. za izazivanje opšte opasnosti i pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela u vezi sa podstrekavanjem, a Z.I. i R.Z. za neprijavljivanje krivičnog djela i pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.

Nakon objavljivanja ove vijesti, u kojoj Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Vladimir Ignjatić, Zoran Ignjatić, Radan Guduraš i Radenko Zelenac, a nastradala žena Nevenka Ignjatić, pomenuti Radenko Zelenac se obratio medijima, sa tvrdnjom da on nema  nikakve veze sa ovim nemilim događajem.

12651112_1090682740982839_8062830351929014726_n

Istakao je da je doživio niz neprijatnosti, i da je na kraju pravda pobijedila.

Za “Glas Laktaša”, danas, Radenko kaže: ” Eto koliko sam medijski isprozivan, na kraju sam dobio od Tužilaštva da nemam ništa sa tim…na pravdi boga svi novinari su me ispljuvali, ogorčen sam.”

Svoju izjavu potvrđuje i Obavještenjem Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, u kojem se kaže da je protiv njega obustavljena istraga zbog neprijavljivanja krivičnog djela i pomoći učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.

19668110_1588900034494438_1411308505_n