LAKTAŠI, 07. novembra – Zdravko Ivić, vlasnik-auto škole “Ivić” iz Banjaluke, tvrdi da na tržištu polaganja vozačkog ispita vlada haos i da je nedavni incident u Bijeljini, kada je instruktor udario autom člana komisije za polaganje jer njegov kandidat nije položio, samo početak.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

On tvrdi da je na početku primene Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima BiH sve funkcionisalo jer je bio univerzalan cenovnik.

– Tada smo bili potpuno zaštićeni. Sada se to promenilo; cene se formiraju slobodno i postoji nelojalna konkurencija. Više od pola auto-škola duguje dažbine državi, ali i dalje rade kao i mi koji sve uredno plaćamo – dodaje Ivić.

Kaže da ima saznanja da neke auto-škole, iako po zakonu moraju da imaju najmanje dva radnika, imaju jednog zaposlenog, a da je drugi fiktivno zaposlen. Ili, kako kaže, auto-škole moraju da imaju dva automobila, dok neke imaju “jedan”.

– Sve je to otvorilo prostor za korupciju i zato se dešava to što se dešava u praksi. Zato se kod nekoga može platiti, a ne otići ni na jedan čas vožnje, niti na teoretska predavanja. Sve se, očigledno, može kupiti – kategoričan je Ivić.

Izbor na kandidatima

Ivićev kolega Milenko Jaćimović kaže da situacija nije bajna, ali da nije ni kritična. On smatra da pojedinci, koji nemaju dovoljno kandidata, žele da prikažu stanje lošije nego što jeste.

U svakom slučaju, kandidati odlučuju u kojoj auto-školi će da steknu znanje, odnosno da li će do vozačke dozvole doći tako što će da ispoštuju sve procedure ili će tražiti prečice.

Pretnje

Podsećamo, u utorak je policiji u Bijeljini jedan član komisije za polaganje vozačkog ispita prijavio da ga je autom udario instruktor jer je na vozačkom ispitu oborio kandidata kojeg je instruktor obučavao.

Prethodno ga je, kako tvrdi član komisije za polaganje vozačkog ispita, instruktor verbalno napao i pretio da će da ga ubije. Instruktor je uhapšen.

Foto: Dejan Božić / RAS Srbija

U Zavodu za obrazovanje odraslih RS, u čijoj nadležnosti se provodi polaganje vozačkih ispita, kažu da nemaju zvaničnih pritužbi koje bi “sadržavale indicije za postojanje korupcije”.

– U slučaju da ih dobijemo, biće procesuirane nadležnima – navode u Zavodu za obrazovanje odraslih.

Mogućnost žalbe

Kažu da kandidat može da se žali na način ispitivanja i ponašanja ispitivača za vreme ispita. O žalbi odlučuje predsednik Komisije za polaganje, a ako kandidat nije zadovoljan odlukom može opet da se žali nadležnom organu za obrazovanje. Ako pritužba bude osnovana, ispit se polaže pred dva ispitivača bez plaćanja nove naknade za polaganje ispita.

– Bilo koja druga predstavka na rad onih koji su uključeni u ispitivanje, makar i anonimna, proverava se, kako kontrolama tako i obaveznim upućivanjem MUP-u, koji je nadležan za sprovođenje istražnih radnji u cilju dokazivanja krivičnih dela – navode u Zavodu za obrazovanju odraslih.

Autobuse nema ko da vozi

U Srpskoj je već duže vreme blokirano polaganje vozačkih ispita za autobuse.

Prema izmenama Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja BiH iz februara, propisano je da za polaganje vozačkih ispita za autobuse u BiH kandidat najmanje dve godine poseduje vozačku dozvolu za minibus. Međutim, u BiH skoro niko ne poseduje vozačku dozvolu D1 kategorije-minibus.

To znači da BiH naredne tri godine neće imati novih vozača autobusa, a još je veći problem to što vozači mahom odlaze u inostranstvo da rade.

S druge strane, u FBiH su nastavili da rade po starom propisu, koji nema takvo ograničenje.

Registrovano 205 auto-škola

U Republici Srpskoj ima 205 registrovanih auto-škola. U njima je, po podacima Zavoda za obrazovanje odraslih RS, zaposleno 614 radnika.

U Komisijama za polaganje vozačkog ispita angažovane su 162 osobe.

Predsednik i članovi komisije, u zavisnosti od aktivnosti za koju su imenovani, moraju da poseduju licencu predavača teoretske nastave, ispitivača teoretskog dela ispita ili ispitivača iz upravljanja motornim vozilom.

 

/Blic/