LAKTAŠI, 04. septembra – U Republici Srpskoj naredne sedmice očekuje se suvo vreme, sa sunčanim intervalima i ugodnom temperaturom vazduha, rečeno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

21330876_1667075403324850_488807289_o

Sutra ujutro će biti suvo i sunčano vreme, lokalno sa maglom i sveže, a popodne promenjivo i ugodno.  Tokom dana biće sunčano uz dnevnu umerenu, a popodne i povećanu oblačnost.

Oko reka biće magla koja se može zadržati i prepodne, te sveže vreme, a u planinama prohladno.  Jutarnja temperatura vazduha biće od osam do 13, u planinama od četiri stepena Celzijusa, a najviša dnevna od 18 do 23, u planinama od 14 stepeni Celzijusa.

Vetar će na severu biti do umeren severozapadni, u Posavini prolazno pojačan, popodne zapadni, a u južnoj polovini zemlje umerena bura koja će slabiti da bi popodne vetar skrenuo na zapadni.  U utorak, 5. avgusta, ujutro će biti pretežno vedro ili uz umjerenu, a na istoku i pretežnu oblačnost. Po kotlinama i oko reka sa maglom. Tokom dana biće promenljivo oblačno uz sunčane intervale, a kasnije popodne pretežno oblačno.

Jutarnja temperatura vazduha biće od sedam do 13, na jugu do 16, u planinama od četiri stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 20 do 25, u planinama od 16 stepeni Celzijusa.

U sredu, 6. septembra, ujutro će biti pretežno vedro, a na zapadu uz umerenu oblačnost. Po kotlinama i oko reka sa maglom. Tokom dana biće promenljivo oblačno uz sunčane intervale, a popodne promenjljivije s više oblaka i još malo toplije.  Jutarnja temperatura vazduha biće od osam do 14, na jugu do 18, u planinama od pet stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 21 do 26, u planinama od 18 stepeni Celzijusa.

U četvrtak, 7. septembra, ujutro će biti promenjljivo u centralnom planinskom pojasu do pretežno oblačno. Po kotlinama i oko rijeka sa maglom. Tokom dana biće promjenljivo oblačno uz sunčane intervale, a popodne promjenljivije s više oblaka, te mogućnošću za po koji pljusak na jugozapadu i zapadu.  Jutarnja temperatura vazduha biće od 10 do 15, na jugu do 18, u planinama od sedam stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 23 do 28, u planinama od 19 stepeni Celzijusa.