Najk je svojim zaposlenima u kancelarijama te kompanije ovog mjeseca dao nedjelju dana odmora. Kako javlja CBS Njuz, kompanija se na takav potez odlučila kako bi se zaposlenici riješili stresa.

"PREDAHNITE!" Ova firma je radnicima dala nedjelju dana odmora zbog stresa
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Najavu slobodnog dana zaposlenima u kancelarijama Najka objavio je na LinkedInu Najkov menadžer za globalni marketing Met Maraco, prenosi Index.hr.

– Ovime šaljemo jasnu poruku: Uzmite vremena za opuštanje, rješavanje nakupljenog stresa i provođenje vremena sa najmilijima. Nemojte da radite, napisao je Maraco na LinkedInu.

– U ovakvim vremenima sam toliko zahvalan što sam dio ovog tima. U godini (ili dve) koje su toliko različite od drugih, uzimanje vremena za odmor i oporavak je ključno za čuvanje mentalnog zdravlja, ali i daljnji učinkovit rad – dodao je Najkov menadžer u objavi.

– To nije samo nedjelju dana odmora, to je priznanje da možemo da stavimo mentalno zdravlje na prvo mjesto i dalje radimo svoj posao – napisao je Maraco.

Najk nije prva kompanija koja je povukla takav potez. Prethodno je to uradila kompanija Bambl, koja je svojim zaposlenima, njih 700, dala nedjelju dana odmora kako bi spriječili sagorjevanje tzv. Burnout.

Srpskainfo