BANJALUKA – Danas je u Banjaluci ispred Doma zdravlja predstavljen mural koji je posvećen medicinskom osoblju, u znak sjećanja na njihovu borbu protiv virusa korona.

Nevena Todorović, direktorica Doma zdravlja Banjaluka, kazala je da se danas održava radni sastanak svih načelnika, šefova, glavnih i nadzornih sestara i pomoćnika, odnosno medicinskih rukovodilaca u Domu zdravlja.

“Jedna od tema današnjeg sastanka je predstavljane murala koji je posvećen svim medicinskim radnicima u znak sjećanja na njihovu borbu protiv virusa korona”, kazala je Todorovićeva.

Dodala je da je ispred higijensko epidemiloške službe u kojoj je 5. marta započela njihova kompletna borba.

“U nekim razgovorima se rodila ideja da se kraj zid oslika i oplemeni na način da se prikaže u mnogo ljepšim i svjetlijim bojama i da se da do značaja zdravstvenim radnicima”, rekla je Todorovićeva.

Ona ističe da je mural oslikala Nataša Rodić, amater umjetnik, psiholog, a proces oslikavanja je trajao 15-20 dana.

Dodaje da se drugi dio radnog sastanka odnosi na ponovnu reorganizaciju radnog procesa.

“Možemo s ponosom reći da u Banjaluci od 25. juna nismo zabilježili nijedan novi pozitivni slučaj na korona virus”, istakla je Todorovićeva.

Dodaje da se polako vraćaju u kolotečine redovnog procesa rada i okreću se zbrinjavanju pacijenata koji nisu oboljeli od virusa korona.

Dr Zoran Radulović, specijalista radilogije u domu zdravlja Banjaluka kaže da je tek danas prvi put vidio mural.

“Zaista je impresivan, obilježava prošlu i ovu godinu borbe protiv pandemije izazvane virusom korona. Mislim da je obilježje zahvalnosti svim zdravstvenim radnicima čitave Republike Srpske”, rekao je Radulović.

Nezavisne