LAKTAŠI, 20. oktobra – Sinoć je u prepunoj galeriji JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši premjerno prikazana projekcija kratkometražnog filma „Zbogom u snovima“, autorski projekat Vladimira Sajića , Ognjena Todorovića i Ivane Kanjuge.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Publika nije krila svoje oduševljenje nakon dvadesetominutne projekcije na kojem je, s velikom ljubavlju i posvećenošću, rađeno dva mjeseca.

„Puno nam znači podrška naše publike. Mogu samo reći – veliko hvala svima! Kada radiš nešto voliš onda nema granica. Drago nam je da se film dopao svima. Iskreno, nisam se nadala ovako jakim pozitivnim reakcijama. Znala sam da radimo odličnu stvar, ali najljepše od svega što smo to upsjeli prenijeti i na publiku!“ rekla je Ivana

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mladi kreativci su istakli da će ovaj projekat nastaviti da živi kroz mnogobrojne filmske festivale na koje se planiraju prijaviti u narednom periodu i kako će, nakon ove prve uspješne premijere, svakako nastaviti svoj rad sa novim idejama koje su već negdje na papiru i čekaju svoj prvi kadar.

foto

Za svaku pohvalu je i to da su autori, prilikom montaže, dobili i prava od grupa „Machina“ i „Stray Dogg“ za korištenje muzike. Napominjemo da im je ovo prva zajednička saradnja iako je Vladimiru ovo drugi ozbiljniji projekat po redu. Video-montažom i produkcijom se iz hobija bavi već dugi niz godina dok je Ognjen Todorović dugogodišnji član Dramskog studija „Daske“ Laktaši čiji je trenutno i voditelj. Ognjen i Ivana, kojima su pripale glavne uloge u ovom filmskom ostvarenju, su i studenti glume na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

O filmu:
Priča o ljubavnom paru dvadesetprvog vijeka; zatočeni u vlastitim problemima, opterećni neispunjenim željama, nezadovoljni sadašnjšću, razočarani u budućnost, zatvoreni u četiri zida nesvjesno postaju stranci. Ogoljeni i istrošeni gube i jedinu vezivnu nit – ljubav. Opterećeni konvencionalnim očekivanjima, dolaze u stanje beznađa u kojem strijepe od međusobnog dodira i pogleda, krijući se u postelji zajednočkog kreveta. Otuđeni i otisnuti u more snova o idealnoj sreći, nesvjesno lome svoja vesla, ostaju na pučini i počinju da žive svoj kraj.