LAKTAŠI, 28. maja – U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS i Službi za mikrobiologiju Bolnice Sveti Vračevi u Bijeljini testirano je 479 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod devet osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o šest muških i tri ženske osobe, od kojih su tri mlađe, pet srednje i jedna starije životne dobi, saopštili su iz Instituta za javno zdravstvo RS. Prema mjestu prebivališta, troje je iz Banjaluke, dvoje iz Teslića i po jedno iz Mrkonjić Grada, Dervente, Modriče i Doboja.

Do sada je u RS potvrđeno 1.383 slučaja virusa korona, a preminulo je 110 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

 

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o jednom muškarcu i ženi, srednje i starije životne dobi iz Banjaluke, sa hroničnim udruženim oboljenjima.

 

U RS, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 833 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 25.737 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih je 114, u Univerzitetsko kliničkom centru RS 41, a u opštim bolnicama 73.

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 18 pacijenata sa težom kliničkom slikom, dok je u izolaciji pet pacijenta.

Ukupan broj osoba kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 132. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.590 osoba, a nadzor je završen kod 32.464 osoba.

Srpskainfo