BANJALUKA, 24. decembra – Dvadesetogodišnjak čiji su inicijali D.C. iz Laktaša preminuo je danas u Univerzitetskoj bolnici Kliničkog centra Banjaluka, nakon što ga je 14. decembra maloljetnik iz Gradiške flašom udario u glavu, nanijevši mu teške tjelesne povrede, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović.

Markanovićeva je istakla da su pripadnici Policijske stanice Gradiška po naredbi tužioca za maloljetnike Okružnog tužilaštva u Banjaluci uhapsili sedamnaestogodišnjaka iz Gradiške.

Osumnjičeni je 14. decembra oko 2.00 časova ispred ugostiteljskog objekta u Novoj Topoli, opština Gradiška, staklenom pivskom flašom udario u glavu D.C.

Povređeni D.C. je odmah prevezen u Dom zdravlja Gradiška, nakon čega je upućen u Univerzitetsku bolnicu Kliničkog centra Banjaluka, gdje je danas i preminuo.

“S obzirom da je riječ o maloljetnom licu sve dalje radnje će se preduzimati prema naredbama tužioca za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banjaluka”, rekla je Markanovićeva.