LAKTAŠI, 02. marta – Ljubav je često motivacija, ali i povod da uradimo ono nemoguće, inspiracija i tema najlepših umetničkih dela, ali i glavni pokretač u svakodnevnom životu.

Upravo zbog ljubavi su Donji Smrtići, selo nadomak Prnjavora, na neki način postali atrakcija i to sve zbog Ajvi Sibinčić, Filipinke koja se prateći svoje srce doselila u ovo mirno prnjavorsko selo.

 
Foto: RTRS / youtube

Odlučiti se na selidbu sa dalekih Filipina u Republiku Srpsku ne zvuči lako, ali Ajvi kaže da nije oklevala ni sekundu jer je samo maštala da bude sa Slavenom. Zbog njega je donela nimalo laku odluku da napusti porodicu i da se preseli u selo koje se nalazi u zemlji za koju nikada nije ni čula, prenosi RTRS.

Priča Slavena i Ajvi Sibinčić počela je prošle godine na kruzeru na kom su oboje bili zaposleni. Za godinu dana ovaj mladi bračni par se zbližio i doneo najvažnije odluke života.

Slavenu ni udvaranje na engleskom nije teško palo, mada kaže da s nestrpljenjem čeka da ga Ajvi u potpunosti razume na srpskom.

Venčali su se na Filipinima, nekoliko meseci nakon što su se upoznali. Venčanje je, kaže Slaven, bilo kao iz bajke. Najbliži krug Ajvinih prijatelja, plaža, talasi…

Ajvi kaže da je priroda ove zemlje tako divna, a ljudi ljubazni i duhoviti.

Nova snaha se u kući Sibinčića brzo uklopila, a najviše joj se dopala hrana.

Iako je relativno kratko u novom okruženju, Ajvi već zna mnogo srpskih reči, a Slaven kaže da je svaki novi dan pun anegdota.

 

Blic