LAKTAŠI, 14. avgusta – Fudbaleri Laktaša poraženi su od Rudar-Prijedora u drugom kolu m:tel Prve lige Republike Srpske. Suret su bolje otvorili gosti, koji su u prvom poluvremenu stvorili nekoliko ozbiljnih situacija.


Udarce sa distance Komljenovića i Amidžića u 10. i 11. minuti boksuje Bermudez.

Najbolju priliku da dođu u vođstvo izabranici Miljana Bajića imali su u 16. minuti. Akciju je započeo Škorić, koji sjajno upošljava Markovića. Ipak, Marković se na ivici kaznenog prostora okružen domaćim braničima ne snalazi baš najbolje kod prijema, lopta se odbija do Milojevića koji, umjesto da lobuje Bermudeza, loptu šalje preko gola.

Terenska inicijativa se isplatila u 34. minuti, kada Jelić dosuđuje očigledan penal za Laktaše. Precizan s bijele tačke bio je Marković. Jedini ozbiljniji pokušaj Prijedorčani su imali u 22. minuti preko Radakovića, koji puca za malo pored stative.

U pauzi između dva poluvremena trener Bajić je bio prinuđen iz igre izvesti povrijeđenog Komljenovića, što će se pokazati kao ptica zlosutnica. Igrao se 60. minut, kad su se domaći prvi put približili golu Laktaša i pogodili. Kovačević je uzeo loptu kod aut-linije, neometan se prošetao kroz čak sedmoricu igrača i na kraju bez mnogo muke matirao Vukovića.

Psihološki momenat od tada je na strani ”žutih”, jer već u idućem napadu su u idealnoj situaciji da odmah i okrenu rezultat. Preokret se desio u 80. minuti poslije prekida, a strijelac je bio opet Kovačević. Bilo je to sve za ovaj meč, u kojem su Laktaši bili blizu pobjede, ali neshvatljive greške u drugom poluvremenu anulirale su sve što je stvoreno u prvom.

U narednom kolu, koje je na programu u srijedu 17. avgusta (17:00), Laktaši dočekuju Slobodu iz Mrkonjić Grada.

RUDAR-PRIJEDOR Bermudez, Cervos, Pekija, Kovačević, Radaković, Bilbija (od 46. Mikić), Demonjić (od 90. Marmat N), Kojić, Sajak (od 46. Mršić), Marić (od 78. Alibegović), Marmat D (od 46. Imamagić). Trener: Zoran Bujić

LAKTAŠI Vuković Đ, Milić, Amidžić (od 64. Bosančić), Milojević (od 64. Vuković D), Ostojić, Marković (od 81. Stamenković), Petković, Škorić, Komljenović (od 46. Keleman), Dojčinović, Babić (od 81. Zelenika). Trener: Miljan Bajić