BANjALUKA – Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka lišili su slobode lice čiji su inicijali R.R. iz Prijedora zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela razbojništvo i dvije teške krađe na području Banjaluke tako što je od oštećenog ukrao torbicu sa 200 KM, protezu za nogu i mobilni telefon, te provalio u dva kioska.

Ovo lice se sumnjiči da je 7. januara kroz poluotvoren prozor ušao u porodičnu kuću oštećenog, te prijeteći nožem otuđio torbicu u kojoj se nalazilo 200 KM.

S obzirom da je oštećni lice sa invaliditetom, R.R. je od njega otuđio protezu za lijevu nogu, kao i mobilni telefon, a sa namjerom da spriječi oštećenog da pozove policiju, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Takođe, postoje osnovi sumnje da je R.R. u večernjim satima 9. januara izvršio provale u dva kioska na području Grada Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj protiv R.R. u redovnoj proceduri.

Osumnjičeni je identifikovan i lišen slobode 9. januara.

Glas Srpske