ZAGREB, 16. maja – Otac koji je svoje četvoro djece bacio s balkona kuće na Pagu nije bio neuračunljiv. Zaključilo je to Tužilaštvo Hrvatske koje je završilo istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubistva vlastite djece.

pag-5

– Istraga je zaključena i za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru. Konzilij doktora, zaključio je da optuženi u vrijeme krivičnog djela nije bio neuračunljiv – kazao je Duško Berović, portparol Županijskog državnog tužilaštva u Zadru.

Otac monstrum i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Zbog zdravstvenih problema uskoro bi trebao na operaciju. Tokom cijelog postupka branio se šutnjom, pa treba vidjeti hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu.

– Ako bude podignuta optužnica u tom slučaju državni tužilac ima pravo predlagati produženje istražnog zatvora i o tome će odlučivati Županijski sud u Zadru – objasnio je portparol Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

 

Visković je pojasnio i kolike su kazne za četverostruki pokušaj ubistva.

– Tu su propisane kazne zatvora do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo više tih krivičnih djela može se izreći i kazna zatvora do 50 godina – rekao je portparol Županijskog suda u Zadru.

(Index)