LAKTAŠI.6.decembra- Načelnik Laktaša Ranko Karapetrović rekao je Srni da će prioriteti u njegovom četvorogodišnjem mandatu biti konsolidacija budžeta i stvaranje boljeg privrednog ambijenta u opštini.
Karapetrović je naveo da će prilikom izrade budžeta biti izvršena temeljna analiza svih rashoda i prihoda kako bi se postigao optimum budući da je opštinska kasa za narednu godinu manja za 700.000 KM.

Kada je riječ o novim investicijama i zapošljavanju, načelnik Laktaša podsjetio je da je ta opština i do sada imala određene podsticaje za investitore.

“Nastojaćemo da razradimo čitavu lepezu podsticaja i da nastavimo da formiranjem novih privrednih zona pružamo povoljnije uslove za dobijanje lokacije”, rekao je Karapetrović i dodao da mu je cilj da se svi potencijali opštine najbolje iskoriste.

Načelnik Laktaša otkrio je da se već priprema sistematizacija radnih mjesta u opštini.

“Nisam sklon otpuštanju, ali nećemo primati nove službenike jer već imamo određen broj radnika koji ostvaruju prava na penziju, pa ćemo na taj način smanjiti njihov broj i rasporediti ih na određena radna mjesta u privredi i drugim javnim službama”, poručio je Karapetrović.

On je naglasio da će raditi na rješavanju veoma izraženog problema sa vodosnabdijevanjem, zbog čega su već raspisani tenderi za tri vodovoda – Trišića brdo, Berića brdo i Crnića glavica.

“Očekujemo da će ovi poslovi uskoro biti okončani”, poručio je Karapetrović.

Kada je riječ o Poslovnoj zoni u Aleksandrovcu, načelnik opštine Laktaši istakao je da je cilj da ona bude proširena.

On je rekao da je u tom smislu potrebno uraditi regulacioni plan, za šta su potrebna određena finansijska sredstva.

“Nisam siguran da će se to moći brzo realizovati, ali je cilj da taj posao bude završen u naredne četiri godine”, istakao je Karapetrović.

On je naglasio da će se posvetiti i rješavanju komunalnih problema, kao i sanaciji i modernizaciji putne mreže u opštini, što će zavisiti od raspoloživih sredstava.

Karapetrović je naveo i da se vode pregovori o uvođenju led rasvjete, što bi bila značajna ušteda u opštinskoj kasi.

“Trenutno tražimo najpovoljnije modele i mogućnost korištenja evropskih fondova i fondova za energetsku efikasnost za te potrebe”, rekao je načelnik Laktaša.
Izvor: SRNA