Protiv vozača Dalibora Spasojevića koji je učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći u Bijelini, a u kojoj je poginuo dječak, predložen je jednomjesečni pritvor, potvrđeno je u OJT Bijeljina.

Podsjetimo, juče je već određen pritvor i drugom vozaču Peri Despotoviću, a koji je učestvovao u drugoj saobraćajnoj nesreći, a koja se dogodila na istom mjestu.

– S. D. se  sumnjiči da je 26. oktobra u Bijeljini, u Ulici Kulina Bana, kao učesnik u saobraćaju ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio javni saobraćaj kojom prilikom je kod jedne osobe nastupila smrt, te je kao vozač motornog vozila sa kojim je prouzrokovao nesreću ostavio osobu bez pomoći – rekli su u Tužilaštvu.

Oni su rekli da je pritvor predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao pobjeći i da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke i time ometati istragu.

Nesreća se dogodila u utorak uveče kada je Spasojević u Bijeljini automobilom “audi A4” udario dječaka (14),  a zatim pobjegao sa lica mjesta.

Kada su roditelji vidjeli nesreću, pritrčali su da mu pomognu, a tada je na njih automobilom naletio Despotović. Tom prilikom dječak je preminuo, a roditelji su zadobili teške povrede.

Despotović, je takođe pobjegao poslije nesreće, ali je uhapšen i utvrđeno je da je bio pijan.

Srpskainfo