PRNJAVOR, 15. oktobra – Sreća u nesreći prilikom radova na izgradnji pristupnih saobraćajnica u Prnjavoru. Dizalica skopskog “Granita” prevrnula se sa 20 metara visine.

 Prevrnuta dizalica uz auto-put u Prnjavoru

Prevrnuta dizalica uz auto-put u Prnjavor

POLICIJA istražuje kako je došlo do prevrtanja velike dizalice s kranom i kidanja elektromreže pod naponom u Ulici Živojina Preradovića u Prnjavoru, tokom izgradnje pristupnih saobraćajnica i objekata uz auto-put Banjaluka – Prnjavor – Doboj. Pukom srećom niko nije povređen, a pričinjena je materijalna šteta na elektroinstalacijama i agregatu na koji se sručio kran dizalice.

Kako “Novosti” saznaju, dizalica skopskog “Granita”, izvođača radova na auto-putu, prevrnula se sa 20 metara podignutim kranom. Pritom je došlo do oštećenja dalekovoda i visokonaponske mreže, koja se nalazi u neposrednoj blizini kuća.

Tokom podizanja krana, prema rečima očevidaca, nisu bili izvučeni spoljni stabilizatori, pa se teško vozilo prevrnulo na bok. Srećom, vozač je ostao nepovređen, kao i više prisutnih radnika i očevidaca. Utvrđuje se pričinjena materijalna šteta.

Više osoba, među kojima su vozač dizalice i rukovodioci makedonskog izvođača radova na auto-putu, saslušano je u cilju rasvetljavanja tog nemilog događaja.

– Sreća je što ogromni kran nije pao na neku od mnogobrojnih kuća ili na nekog prolaznika ili putnika u vozilu – kaže Nedeljko Marinković, koji živi u pomenutoj ulici.

SPOR ZBOG NADOKNADA

NAKON nedavnog puštanja u promet auto-puta “Deveti januar”, makedonska firma izvodi radove na pristupnim putevima i na zaštiti domaćinstava od poplava uz rečicu Lišnju. Opasnost na tom području preti zbog činjenice da neki od meštana još uvek nisu napustili svoja domaćinstva koja su predviđena za rušenje, nezadovoljni ponuđenom nadoknadom.

Novosti.rs