LAKTAŠI, 08. septembra – Policija je utvrdila da je troje Prnjavorčana iz kuće porodice Božić, u prnjavorskom mestu Drenova, ukralo 10.150 maraka.

Foto: EuroBlic / RAS Srbija

Nezavisne pišu da su u pitanju Ljuban Grumić (43), Živana Božić (53) i njen sin Dragan Božić (19).

Vlastimir Božić, vlasnik kuće iz koje su pare ukradene, tvrdi da su ga opljačkale komšije, koje su prethodno njegovog oca pozvale na roštilj i napile.

– Živana i Dragan imaju kuću kod moje, udaljenu oko 50 metara. Oni su videli da sam ja kolegu, koji je kod mene tog dana radio, odvezao u Prnjavor. Mog oca (80) su zovnuli na roštilj i tu su ga napili. Kod kuće je bila samo moja majka (79), koja jedva hoda, i to sa štapom jer ima problema s kolenom – ispričao je Vlastimir Božić.

Prema njegovim rečima, novac je bio u koferu, koji je iz kuće pokupljen čim je on otišao u Prnjavor.

– Kada sam se vratio, čim sam seo, jedan komšija me zvao i rekao mi da neko krade lubenice. Ja kažem: “Ma, kakve lubenice”? Stara mi je zatim ispričala da je čula kada je cuko zalajao i da je izašla i videla da neko nosi kofer i beži, na šta je ona povikala: “Šta to nosiš, ostavi to”, ali to nije urodilo plodom – priča on.

Opljačkana porodica Božić, inače, bavi se poljoprivredom – uzgaja lubenice i jagode, a meštani ih opisuju kao vredne i poštene ljude. Iz Policijske uprave Banjaluka juče je saopšteno da su pripadnici Policijske stanice Prnjavor utvrdili da su meštani LJ.G, Ž.B. i D.B. iskoristili nepažnju oštećenog, te iz kuće uzeli kutiju sa 10.150 KM.

Time je, kako su dodali iz policije, rasvetljena teška krađa koja je prijavljena 6. jula, kada je nestao novac iz kuće.

– Osumnjičeni su ispitani na okolnosti izvršenja teške krađe. Deo novca je pronađen i vraćen oštećenom, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv osumnjičenih će biti dostavljen izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka  – navela je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

 

/Blic.rs/