LAKTAŠI, 26. juna – Trava koja je kod visećeg mosta viša od mještana, divlja deponija, rasvjeta koja ne radi ili je razbijena i most koji se gradi tri godine problemi su koji muče stanovnike naselja Priječani.

Nikola Hajder, mještanin Priječana, kaže da je deponija koja se nalazi nakon mosta ruglo i sramota i da zbog nje svakodnevno strahuju od zmija.

Priječani

“Svako veče ovuda prolazim i jedno jutro je osvanula ova deponija. Bila je još veća, ali je neko izgleda uzimao polovne stvari koje su bile iskoristive”, kaže Hajder. Dodao je da je most, koji toliko čekaju da bude urađen, priča za sebe i da je stari bio bolji. Mještanka koja svaki dan prelazi dijelom u kojem je trava previsoka, a rasvjeta ne radi, kaže da joj nije svejedno kad noću prolazi ovuda.

“Posebno me strah naveče. Rasvjeta ne radi i zbog toga je na tom mjestu zastrašujuće, a iz deponije svaki dan strahujem da će izaći zmija”, priča ona. Darko Škobić, član Savjeta mjesne zajednice Priječani, kaže da u tom naselju ima mnogo problema, ali da su najveći trenutno viseći most, deponija i nepokošena trava.

“Kada je u pitanju rasvjeta, tu imamo problem da nam ne radi ni reflektor na mostu, ali i dvije rasvjete od mosta prema pružnom prelazu, a tu je najpotrebnija, jer tim putem svakodnevno idu mnogobrojni mještani, a među njima i djeca”, pojasnio je Škobić.  Tvrdi da travu niko nije pokosio otkad su stali radovi na visećem mostu, te da je stanje katastrofalno zbog previsoke trave.

“Nedavno smo uslikali čovjeka kako istovara otpad na deponiju, samo nismo sigurni da li je on sav otpad dovezao ili ne”, rekao je Škobić. Iz Gradske uprave nismo dobili odgovor da li će i kada biti riješeni ovi problemi mještana Priječana.

/Nezavisne.com/