LAKTAŠI, 10. januara – Kinez Xiao Wang je imao samo 17 godina kada je odlučio da će prodati bubreg kako bi kupio iPhone 4. Nakon operacije su mu rekli da će normalno živjeti sa samo jednim bubregom, ali osam godina kasnije teško je bolestan i redovno je na dijalizama.

bubreg
Godine 2011. iPhone 4 je bio statusni simbol u školi u koju je mladić išao.

No Xiao Wang je bio siromašan i nije ga mogao priuštiti. Uz pomoć posrednika Xiao je stupio u kontakt s ljudima koji su se specijalizovali za trgovinu organima na “crnom tržištu”. Dogovorio se da će bubreg prodati za 3200 dolara.

Operisali su ga u ilegalnoj bolnici i iako se u početku činilo da je sve u redu, zdravstveno stanje mu se kasnije zakomplikovalo. Sala u kojoj su ga operisali nije bila dobro sterilizirana te je dobio infekciju.

Njegova obitelj o svemu tome nije znala ništa sve dok se Wangu stanje nije toliko pogoršalo da to više nije mogao skrivati. Budući da roditeljima nije htio priznati što je napravio, infekcija se proširila na njegov drugi bubreg. Kad su ga roditelji odvezli u bolnicu, bubreg nisu mogli spasiti i otad mora na dijalizu. Većinu vremena provodi u krevetu i na dijalizi. Njegovi roditelji su tužili doktora koji mu je izvadio bubreg i dobili su 320.000 odštete. Veći dio novca su iskoristili za liječenje teško bolesnog sina, piše OddityCentral.

 

24SATA.HR