LAKTAŠI, 22. marta – Kinez Điang (Jiang), prodao je dijete jednom paru nakon što je upao u dugove kockanjem preko interneta.

 20190322081440_529140

Nezaposleni muškarac odveo je svoju jednogodišnju kćerku od kuće i rekao svojoj ženi da će djevojčica ostati kod bake.

Prošlog novembra, Điang je svojoj supruzi rekao da će ostati sa njegovom majkom u gradiću koji je oko 140 km udaljen od njihove kuće.

Majka je postala sumnjičava nakon što se nije čula sa kćerkom skoro tri mjeseca, prenosi avaz.

Svaki put kad bi pitala muža o tome gdje se njihova kćerka nalazi, davao joj je različite izgovore za odlaganje njenog povratka.

Zabrinuta majka je u februaru provjerila telefon svog muža i otkrila snimak razgovora između njega i kupaca njihove kćerke. Istog dana sastala se sa svekrvom, koja joj je rekla da joj je dijete odvedeno prije nekoliko sedmica.

Majka je odmah prijavila incident policiji, a muž je pobjegao. Nakon istrage, policija ga je pronašla u jednom hotelu krajem februara.

On je priznao da je dugovao veliku sumu i odlučio se za ekstremne mjere nakon što je vidio post na internetu o usvajanju djece.

Điang je lagao i kupcima, paru kome je prodao dijete da više ne može priuštiti da odgaja djevojčicu jer se razveo od supruge i oba roditelja su mu umrla.

Djevojčica je pronađena i vraćena majci.

 

Nezavisne