Dvije osobe su uhapšene na području opštine Modriča zbog sumnje da su pravile lažne PCR testove za otkrivanje prisustva virusa Covid-19, a koje su prodavali građanima za nesmetano putovanje u inostranstvo, potvrđeno je za Srpskainfo.

PRODAVALI LAŽNE PCR TESTOVE Dvije osobe uhapšene zbog falsifikovanja rezultata po DUPLO NIŽOJ CIJENI
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Akciju “Retest”, usmjerenu na otkrivanje izvršilaca krivičnih djela falsifikovanje isprave, su realizovali policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Doboj pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Na osnovu naredbe Osnovnog Suda u Modriči na području opštine Modriče izvršeni su pretresi na više lokacija, a pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa navedenim krivičnim djelima.

Prema saznanjima Srpskainfo u akciji”Reset” uhapšene su dvije žene osumnjičene da su duži vremenski period prodavale lažne PCR testove u Modriči.

Izvor blizak istrazi rekao je da one nemaju veze sa medicinskom strukom i da su falsifikovali testove.

– Rezultate su prodavali na falsifikovanim memorandumima Javne zdravstvene ustanove Banjaluka. Sumnja se da su se ovim djelima bavili duže vremena – rekao je naš izvor.

On je dodao da im je cijena bila duplo jeftinija, nego regularni testovi.

Mušterije su im bile osobe koje putuju u inostranstvo zbog posla.

Srpskainfo