ZAGREB – Profesorka fizike zgrebačke Veterinarske škole je tokom onlajn ispitivanja od učenika tražila da na glavi drže peškir, što je izazvalo gnjev jednog broja roditelja koji su je prijavili direktorki škole, pa se sada cijeli slučaj istražuje.

Nadležno ministarstvo je takođe upoznato sa ovim slučajem.

Iz sindikata kažu da je profesorka tim potezom pokušala da spriječi da učenik dobije nedopuštenu pomoć sa strane, što je, kako kažu, inače, veliki problem u onlajn nastavi.

Oglasio se sindikat Preporod saopštenjem u kojem, između ostalog, stoji da bi se trebalo zapitati šta uopšte može da učini nastavnik u situaciji kada učenik zloupotrebljava mogućnost odgovaranja na daljinu.

“Na ovo pitanje učiteljima i nastavnicima neće odgovoriti ni direktor, ni savjetnik, ni ministar. Svi će se oni složiti da je ovaj potez koleginice neumjesan, ali nitko od njih neće udijeliti savjet, a kamoli jasan odgovor. Odgovora nema danas, kao što ga nije bilo ni prije više od godinu dana, kada se krenulo s nastavom na daljinu”, stoji u saopštenju koje je potpisao Željko Stipić, prenio je hrvatski portal Index.

Nezavisne