LAKTAŠI.17.aprila – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se prije podne sa sjeverozapada očekuje jače naoblačenje koje će sredinom dana usloviti pad temperature vazduha i kišu, a na planinama i snijeg.
Ujutru suvo, na zapadu oblačno, a u ostalim predjelima sunčanije. Tokom prijepodneva jača kiša počinje na sjeverozapadu i postepeno se širi ka ostalim predjelima.

18015888_167992427057969_1197051497_o

Popodne i do večeri jače i obilnije padavine zahvatiće većinu predjela uz nagli pad temperature, saopšteno je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na planinama će kiša preći u snijeg uz brzo formiranje i porast snježnog pokrivača, a duvaće i jak vjetar.

Vjetar slab do umjeren, ujutro jugo koji će prije podne promijeniti smjer na sjever i sjeverozapad.

U Hercegovini jugo veći dio dana, poslije podne vjetar mijenja smjer na sjever, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između minus dva i tri stepena Celzijusovih, na jugu zemlje od tri do sedam stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura biće od devet do 15 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje između 14 i 18 stepeni, a sa dolaskom padavina očekuje se osjetan pad temperature vazduha.

Danas je prije podne bilo pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana oblačnost se postepeno smanjivala od Krajine prema jugu i istoku zemlje.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica minus pet, Han Pijesak tri, Kupres četiri, Kalinovik, Čemerno, Sokolac pet, Ivan sedlo šest, Gacko i Sarajevo osam, Nevesinje, Mrakovica i Livno devet, Srebrenica i Rudo 10, Ribnik, Mrkonjić Grad, Bugojno, Jajce 11, Bijeljina, Gradačac, Zvornik 12, Višegrad, Bileća, Zenica 13 stepeni Celzijusovih.

U Srpcu, Bihaću, Prijedoru i Sanskom Mostu je danas u 14.00 časova izmjerena temperatura vazduha 14 stepeni Celzijusovih, Banjaluci, Doboju, Mostaru i Trebinju 15, Neumu, Stocu i Čapljini 16 stepeni Celzijusovih.