LAKTAŠI, 02. februara – Gerontološki centar „Slateks“ u stečaju nije uspeo ni iz petog prokušaja da nađe kupca za imovinu vrednu 2,48 miliona KM, potvrdio je stečajni upravnik „Slateksa“ Vlajko Gurešić.

Foto: ATV / RAS Srbija

On je istakao da ni danas nije bilo zainteresovanih kupaca i dodao da će Odbor poverilaca odlučiti o daljim uslovima prodaje.

Kazao je da se nekoliko osoba interesovalo za ovu imovinu, te da je dobio i pismo namere od jedne, ali nije želeo da otkrije o kome je reč.

– Bilo je i zainteresovanih koji su pregledali imovinu, ali na kraju niko nije uplatio depozit zbog čega je licitacija i proglašena neuspelom. Takođe, dobili smo i jedno pismo namere u kojem je ponuđeno milion evra za kupovinu imovine, a Odbor poverilaca će dati konačnu reč o tome – naglasio je Gurešić.

Ukupna potraživanja poverilaca od „Slateksa“ iznose 11 miliona KM, a najviše potražuju NLB banka i Investiciono-razvojna banka RS (IRB).

Vlada RS uložila je milione KM u osnivanje „Slateksa“ koji je trebalo da služi za smeštaj starijih osoba sa višim standardom, ali taj projekat nije uspeo, pa je prošle godine pokrenula postupak njegove likvidacije, piše Kapital.

Likvidacioni postupak ove godine je obustavljen i otvoren stečaj, jer je imovina kojom „Slateks“ raspolaže daleko manja od njegovih obaveza.

Procenjena vrednost imovine „Slateksa“ iznosi 7,7 miliona KM, a priznate obaveze centra 11 miliona KM.

 

Blic