LAKTAŠI.12.decembra- Ne damo svoj magistralni put, poručuju ogorčeni mještani laktaškog sela Drugovići. Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka – Doboj, nadležni su izmijenili projektnu dokumentaciju i, umjesto nadvožnjaka, počeli su da izmještaju dio magistralnog puta koji im prolazi kroz selo. Tvrde da ih iz “Autoputeva” niko ništa nije pitao.

“Mi imamo zatvorena dva puta. Jedan put je prema Koljanima, koja veže opštinu Prnjavor, a mi uopšte nemamo uvid gdje se to izmješta. Druga stvar je put prema crkvi. Imamo četiri sela koji veže tu parohiju”, rekao je predsjednik Savjeta MZ Drugovići Dario Raljić.

Mještani Drugovića protiv auto-puta, vlasti poručuju – zakasnili ste!

Mještani poručuju da će zbog izmještanja magistrale morati da kruže po nekoliko kilometara. Direktor “Autoputeva RS”, Dušan Topić, nije se javljao na pozive. Ali je, ranije, mještanima javio da su sa primjedbama – zakasnili.

“Zahtjev za izmjenu trase autoputa koji prolazi kroz Drugoviće je zakasnio sa aspekta zakonom propisanih rokova davanja primjedbi i zahtjeva, te ne postoje mogućnosti za izmjenu koncepta usvojenog rješenja”, rečeno je u “Autoputevima RS”.

Naprosto, ispalo je da je jeftinije da se izmjesti put nego da se napravi nadvožnjak. I načelnik Opštine Laktaši poručuje mještanima da su se kasno sjetili da se požale.

“Građani kad se objavi da se neki dokument stavi na javni uvid, oni nemaju interes. Sve dok ih to ne stigne i dok ne dođe do izvođenja, i oni nemaju eventualno nekakve štetne posljedice ili bar pretpostavljaju da će ih imati. E, onda se napravi problem”, rekao je načelnik Opštine Laktaši Ranko Karapetrović.

Ipak, Karapetrović poručuje da će pokušati da pomogne mještanima. Zasad, teško da će uspjeti.

http://youtu.be/TB-2g1cUNt8

Izvor: BL-portal