SPLIT, 14. novembra – Ante K.(47) iz Splita uslovno je osuđen na pola godine zatvora s uslovom da u naredne tri godine ne ponovi zločin to zbog teške krađe odnosno jer je upao u tuđu kuću, ukrao piće i opio se “do besvjesti”.

 alkohol-696x464

On je 7. marta ove godine u ranim večernjim satima u Solinu, došao do kuće vlasnice J.J. te otvorio plastične grilje na prozoru spavaće sobe u prizemlju kuće. Provukao je ruku, pokidao zaštitnu mrežu tzv. “komaricu” te potom ušao u kuću.

Nasilno je iz ležišta izbio zaključana drvena sobna vrata i ušao u druge prostorije kuće. Pomicao je i razbacivao stvari u dvije spavaće sobe, dnevnom boravku i kuhinji, tražeći vrijedne stvari.

Ništa vrijedno nije našao pa je iz kuhinje uzeo dvije boce vina, flašu žestokog pića nepoznate marke, dvije boce od pola litre Koca Kole te nekoliko flaša piva ukupne vrijednosti oko 250 kuna.

Počeo je da pije i toliko se “napio” alkoholom da su ga dan kasnije oko 16,20 sati u kuhinji s čak 4,10 promila alkohola u krvi zatekli i uhapsili pripadnici policije.

(Slobodna Dalmacija)


Novum
Novum
Novum
Novum