LAKTAŠI, 06. aprila – Zamislite da ste izašli na prvi sastanak u planetarijum na romantično veče pod zvezdama. Dok hodate ispod zvezdanog svoda, varnice počinju da pršte između vas dvoje. Ili: dok šetate parkom ulični muzičari počinju da sviraju vašu pesmu, dok on vadi prsten iz džepa.

Romantični gestovi imaju, međutim, veći značaj – ako se urade kako treba, oni će označiti početak vaše priče i biće nezaboravno sećanje koje ćete pričati porodici i prijateljima u godinama koje dolaze.

Kako uraditi to na pravi način? 

Postoji niz saveta koji kruže internetom ili u okruženju, ali šta ako je vaš izabranik već video te ideje? Šta ako vaš romantični gest ispadne bezvezan ili nespretan pokušaj?

 

ljubavni par

Foto: Profimedia

 

Poslušajte “šaptača romantike”, stručnjaka za planiranje neobičnih sastanaka, događaja i prosidbi, kako bi impresionirali posebnu osobu u svom životu i obezbedili da sve što ste isplanirali teče glatko.

Prstohvat magije

– Sve može biti romantičan događaj. Posvećeni smo unošenju romantike u svaki deo klijentovog života. Ako žele nešto posebno, mi samo dodamo prstohvat magije u čitavu priču – kaže Tifani Rajt iz agencije za planiranje “Van romens” u Londonu, koja je pomogla nizu slavnih ličnosti.

To može značiti posipanje čitave sobe ružinim laticama, ili organizovati da vam hor otpeva vašu zajedničku pesmu.

 

ljubavni par

Foto: Profimedia

 

– Sve ćemo uraditi da dobijete nešto poput romantičnog holivudskog filma – kaže Rajt.

Izjavljivanje ljubavi

Jedan od važnih koraka u vezi je kad prvi put izjavite partneru ljubav. Agencija “Van romens” je za jedan par organizovala šetnju u parku, tokom koje su nepoznati ljudi prilazili i klijentovoj devojci davali simbole ljubavi, uključujući poruku u boci i “ajPod” na kojem je išla njihova pesma. Nakon što su prešli određeni deo puta, otvorilo se osam kišobrana u obliku srca na kojima je pisalo “volim te”.

Rajt, koja radi stotine ovakvih prilika, kaže da joj je to jedan od omiljenih događaja.

– Devojka je počela da plače još dok se drugi kišobran otvarao. Bila je to najromantičnija stvar koju sam ikad videla – kaže ona.

 

Ljubavni par

Foto: Profimedia

 

Posebne prilike

Kristina i njen muž Ben Hiks iz Floride venčali su se pre četiri godine i imaju dvogodišnjeg sina. I dalje su veoma zaljubljeni, ali Kristina kaže da im je teško da nađu vremena jedno za drugo. Prošle zime ona je osvojila romantični izlet koji je ponudila agencija “Sosajeti romens”.

Kristina i Ben kažu da su bili impresionirani količinom detalja i naporom uloženim u njihov sastanak, koji se odigrao u njihovom omiljenom parku. Dekoracije su uključile osvetljeno srce i neon u obliku broja 5, koji je simbolisao približavanje njihove pete godišnjice.

– Bilo je raznih sendviča i tarta, makarona i pića u korpama. Podeliti tako prelepi dan sa voljenom osobom je nešto stvarno posebno – kaže Kristina.

 

Ljubavni par

Foto: Profimedia

 

Ben kaže da je piknik bio predivno iznenađeje.

– Obično je moja žena ta koja želi da joj se uradi romantični gest, pa je bilo stvarno super što je ona napravila jedan – rekao je on.

Saveti stručnjaka

Troškovi stručnjaka za romantiku variraju zavisno od događaja i agencije, pa se tako kreću od nekoliko stotina dolara do nekoliko hiljada, navodi “Post buletin”.

Za one koji nemaju para, vlasnica agencije Heder Von ima nekoliko saveta.

 

poljubac ljubavnog para

Foto: Profimedia

 

– Napravite posebnu pozivnicu za sastanak. Na primer, ako planirate da pijete vino, pošaljite pozivnicu sa monogramiranom vinskom čašom pored poruke. Personalizujte događaj. Uključite u to neki od partnerovih hobija ili nešto u čemu zajedno uživate. Poklanjanje pažnje ne znači i preterivanje u istoj – kaže Von, dodajući da uvedete i stvari kojih se rado sećate.

 

(Srbija danas)