LAKTAŠI, 01. januara – Plač prve bebe u 2018-oj godini u Srpskoj začuo se u Univerzitetsko-kliničkom centru Banjaluka. Dvadeset minuta poslije ponoći na svijet je došao Dušan, drugi sin u porodici Sredić.

Majka Jelena  kaže da je presrećna i da se dobro osjeća. Sigurna je da je Dušan požurio da bude prva beba u Srpskoj.

“U pitanju je bio carski rez, beba je malo požurila. Termin je bio 24. januar. Dijete je htjelo da izađe ranije. Nekako je vesela atmosfera. Nije bilo gužve u rađaoni i svi su bili tu. I doktori i sestre, svi su izuzetno ljubazni. Odradili su posao i ja se fantastično osjećam”, kaže Jelena Sredić.

Iz UKC-a kažu da se Jelena porodila na carski rez, i da je sve proteklo kako treba. Dušan je, kažu prava beba, težak 3 kg i 120 grama. Tradicionalno, prvi čovjek Banjaluke darovao je Dušana zlatnikom i sa 1000 maraka, uz želje i čestitike.

“Banjaluka je dobila jednog ozbiljnog momka danas. Prvi novi Banjalučanin, prvo novorođenče u Banjaluci, Sredić, biće izgleda Dušan. Neka je živ i zdrav. Grad Banjaluka godinama drži tradiciju, da se prvom novorođenčetu u gradu da jedan mali poklon, jedan simboličan dar. I da se na taj način skrene pažnja na natalitetnu politiku, na naše mlade koji dolaze i da im tako posvećujemo pažnju tokom cijele godine a ne samo na Novu godinu”,  rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Još jedan zlatnik za prvu bebu Srpske stigao je i od predsjednika RS. Majka Jelena kaže da jedva čeka da sa sinom dođe kući i uživa u prvim zajedničkim danima. Iz UKC-a kažu da je u novogodišnjoj noći u Banjaluci rođeno još šest dječaka i jedna djevojčica.

Atv