LAKTAŠI, 21. avgusta – Fudbaleri Laktaša i BSK-a u derbiju drugog kola Prve lige Republike Srpske igrali su neriješeno, 3:3.


Najinteresantnija utakmica ove prvenstvene runde opravdala je očekivanja, a bodom su sigurno zadovoljniji u redovima BSK-a, koji su uspjeli da odole jednom od najvećih favorita prvenstva.– I prije utakmice govorio sam da nas očekuje veoma neizvjesna utakmica, jer BSK iako povratnik u ligu ima veoma dobru ekipu, koja je spoj mladosti i iskustva. To su odlično demonstrirali u ovom duelu i sasvim zasluženo su došli do remija – naglasio je šef stručnog štaba Laktaša Miljan Bajić.

Prema njegovim riječima, utakmica je mogla da ode u sasvim drugom smjeru.

– Brzo smo došli do prednosti i poslije toga smo imali nekoliko veoma izglednih prilika. Da smo ih pretvorili u golove i poveli s 2:0 ili 3:0 sigurno da bi se BSK veoma teško vratio u igru. Na kraju su gosti imali prednost od 2:1, a potom i 3:2, tako da smo morali spasavati bod. U narednom kolu gostujemo u Istočnoj Ilidži kod Famosa i sigurno da se želimo vratiti na pobjednički put. Međutim, biće to još jedna teška utakmica, jer su “motoristi” dobro vođeni od strane Darka Vojvodića i teško gube bodove kod kuće – dodao je Bajić.

Trener BSK-a Bojan Puzigaća bio je zadovoljan osvojenim bodom.

– Iako smo rano primili pogodak uspjeli smo da se vratimo rezultatski u igru, a potom smo i dva puta imali vođstvo. Možda je šteta što nismo u finišu uspjeli sačuvati prednost, ali moram da zahvalim igračima na izuzetno požrtvovanoj igri i za nas velikom bodu – naglasio je Puzigaća.

Zadovoljan je startom svog tima u eliti Srpske.

– Igrali smo već protiv dvije ekipe koje imaju velike ambicije i osvojili četiri boda. U naredna dva kola dva puta smo domaćini mrkonjićkoj Slobodi i Famosu i to je odlična prilika da uvećamo bodovni saldo – dodao je Puzigaća.