LAKTAŠI, 19. aprila – Kik boks klub Laktaši nastupao je na Prvenstvu Republike Srpske u Kik boksu koje je održano u Istočnom Sarajevu 16.04.2022. godine.

U naš novoizabrani Grad Laktaši, mladi kik bokseri donose devet medalja, i to: šest zlatnih, jednu srebrenu i dvije bronzane. Nemanja Balaban je dvostruki prvak Republike Srpske u disciplinama Full contact i Kick light. Proglašen je najboljim juniorom prvenstva u Kick Lightu. Nastavio je niz uspjeha sa prethodnih takmičenja.

Minja Kodžo je dvostruki prvak Republike Srpske u disciplinama Low kick i Kick light. On je takođe nastavio sa odličnim rezultatima, jer je poslije prvog mjesta na prvenstvu BiH, postao dvostruki prvak Republike Srpske.

Savo Preradović je prvak Republike Srpske u disciplini Kick light. Aleksa Brborović je prvak Republike Srpske u disciplini Kick light. Dalibor Novaković je viceprvak Republike Srpske u disciplini Kick light. Andrej Raković je osvojio treće mjesto u disciplini Kick light. Milan Berić je osvojio treće mjesto u disciplini Kick light. Filip Stamenić i Lazar Vranješ su zaustavljeni u četvrtfinalnim borbama.

Trener kluba, Igor Grbić, ističe da je ovo, kako za klub, tako i za grad, kao i za takmičare, veliki uspjeh. Dokaz da naporan rad i svakodnevna odricanja, uz malo sportske sreće, daju rezultate. Radi se o mladim borcima koji nemaju iskustva u borbama. Iz tog razloga su ova takmičenja jako značajna. Neki od njih su skupili na prethodna tri takmičenja dvocifren broj borbi, što će im svakako olakšati put ka većim ciljevima.

Kik boks klub Laktaši nastaviće u narednom periodu sa afirmacijom mladih takmičara. U klubu, pored takmičara, postoje i rekreativne grupe koje daju veliku podršku samom radu kluba, kao i takmičarima istog. Klub uskoro očekuje zahtjevan kik boks turnir, tako da se takmičarski ritam nastavlja.

Kik boks klub Laktaši ovom prilikom svim Pravoslavnim vijernicima želi srećne nadolazeće Vaskršnje praznike. Sportski pozdrav!