BANjALUKA – Prvi beach vateropolo turnir “Kell Kup Manjača 2020”, koji je u organizaciji Vaterpolo kluba Borac održan na jezeru Šljivno u potpunosti je ispunio očekivanja i sigurno će doživjeti svoj nastavak u narednim godinama.

Naglasio je ovo predsjednik VK Borac  Dragan Vukčević.

– Ovo je bila idealna prilika da brojnim Banjalučanima približimo ne samo beach vateropolo već i ovaj cjelokupan sport na ovom predivnom izletištu, koje bi brzo moglo da postane jedan od najvažnijih simbola na turističkoj razglednici najvećeg grada Srpske – naglasio je Vukčević.

Borac je ovaj turnir organizovao bez praktično ičije pomoći, uz malobrojne sponzore kojih je svakako najvažniji bio “Kell”, koji je i sponzor vaterpolo reprezentacije Srbije. Promoter je bio selektor “delfina” Dejan Savić.

– Sam dolazak Savića bio je pun pogodak za sve one koji vole ovaj sport, ali i naše igrače, koji bi svoj pun potencijal trebalo da pokažu tek u narednim godinama. Na turniru je nastupilo šest ekipa, a posebno bi se zahvalio veteranima Šapca, koji su na njemu nastupili i bili naši dragi gosti. Rezultati su bili u drugom planu, najvažnije je bilo da uz promociju vaterpola promovišemo i ovo prekrasno jezero – istakao je trener Borca Dejan Josipović.

Glas Srpske