NOVI GRAD, 3. septembra – Fudbaleri Laktaša lavovskom borbom su izvojevali pobjedu i velika tri boda na gostovanju protiv favorita lige Slobode iz Novog Grada.


U prvom poluvremenu domaćin je stvorio 2-3 izgledne prilike za postizanje gola. Ipak, Laktašani su se disciplinovano postavili i uspješno odolijevali. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0, što je pobudilo sumnje u premijerligaške domete vidno nervoznog domaćina.

Branili su se Laktaši kao Staljingrad do 69. minute, a onda su iz brzog napada zaledili Mlakve. Dojčinović je probio po desnoj strani i uposlio Škorića, koji neometan iskusno pogađa sa ivice kaznenog prostora mrežu Todorovića za veliko slavlje  gostujućih navijača. Mogao je Škorić riješiti sve dileme u 81. minuti, kada ne koristi  dodavanje Milojevića i umjesto u prazan gol loptu šalje za malo preko prečke.

Čist zicer je otišao u vjetar, a sa kasnijim produžetkom od osam (naraslo na devet minuta) činilo se da se sve urotilo protiv Laktaša i da protivnik na terenu ima igrača više. Međutim, ni to nije pomoglo, ostali su gosti koncentrisani do samog kraja i kući zasluženo odnijeli vrijedan plijen.

Pogodio je trener Miljan Bajić sa svim izmjenama u drugom poluvremenu, čime je igrače sa žutim kartonima spasio sve izvjesnijeg crvenog. Fudbaleri koji su ušli u igru donijeli su potrebnu svježinu i svojom borbenošću dali veliki doprinos ovom rezultatu.

Ovu pobjedu igrači Laktaša posvećuju svom bolesnom ekonomu Rajku Ćosiću.

SLOBODA Todorović, Vejnović, Dodig, Abrego, Samardžić (od 60. Tiro), Crepaldi, Račić (od 72. Smajić), Kesić, Fontemachi, Saletović, Alić. Trener: Darko Vojvodić

LAKTAŠI Vuković, Milić (od 75. Komljenović), Ostojić, Marković (od 66. Zelenika), Petković (od 58. Radetić), Škorić, Bosančić (od 66. Keleman), Runić, Dojčinović, Babić (od 66. Milojević), Vuković. Trener: Miljan Bajić