FOTO: SRPSKAINFO

Materijalnim dokazima odbrane Benedija Đukanovića (43), prvooptuženog u slučaju teškog ubistva u Okružnom sudu Banjaluka, danas je nastavljeno suđenje za ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića izvršenog u aprilu 2019. godine.

Advokat Vesna Rujević sudu je predala više od 20 materijalnih dokaza, među kojima i medicinsku dokumentaciju o liječenju Đukanovića na Klinici za psihijatriju u Banjaluci.

Prema ovoj dokumentaciji, Đukanović je na Klinici za psihijatriju u Banjaluci boravio u više navrata od 2000. godine.

Medicinska dokumentacija

Advokat Rujević ove dokaze obrazložila je da su u pravcu utvrđivanja ličnih i porodičnih prilika kod njenog branjenika Benedija Đukanovića.

Pored ovih, sudu je predata i medicinska dokumentacija za bliske članove porodice prvooptuženog Đukanovića.

Od ostalih materijalnih dokaza odbrana prvooptuženog je uložila i dokaze o, kako su naveli, nezakonitom izuzimanju pojedinih predmeta, među kojima je bio i telefon Željka Kovačevića, koji je ubijen tokom sačekuše i napada na Krunića i njegovu pratnju.

Prema navodima odbrane, ovaj telefon nakon oduzimanja nije bio predat u depozit Okružnog suda u Banjaluci, već se nalazio u Republičkom javnom tužilaštvu, nakon čega je obavljeno njegovo vještačenje.

Sudu je odbrana Đukanovića predala i dopis “Grave osiguranja” iz kojeg se, kako je objasnila Rujevićeva, vidi da je Tamara Krunić, supruga ubijenog Krunića, mjesec dana nakon ubistva podnijela zahtjev za naknadu štete usljed nesreće.

Optužnica

Prema optužnici Republičkog javnog tužilaštva, Benedi Đukanović i Emilio Baldo (54) su od početka 2019. do 22. aprila 2019. godine na području Laktaša, zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je ubijen tokom napada, organizovali ubistvo Slaviše Krunića, vlasnika agencije za obezbjeđenje „Sektor sekjuriti“. U mučkom napadu ubijen je i Krunićev pratilac Žarko Pavlović.

Optuženi saučesnik Rodoljub Gajić (36), koji je do hapšenja radio u firmi “Sektor”, označen je kao pomagač, a saučesnicima je javljao informacije o kretanju Krunića uoči ubistva, njegovom boravku u kući u banjalučkom naselju Glamočani, ali i obezbjeđenju koje je imao Krunić.

U optužnici se navodi i da je Gajić informacije o Kruniću odavao lično Kovačeviću, kome je navodno dugovao novac.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Kao direktni izvršioci ubistva Krunića označeni su Đukanović i Kovačević, dok su ubistvo do detalja isplanirali Kovačević, Đukanović i Baldo.

Benedi Đukanović se optužnicom dodatno tereti da je od nepoznate osobe nabavio automatsku pušku CZ M70 AB2, kojom je ubijen Krunić.

Naručioci i dalje na slobodi

Republičko javno tužilaštvo završilo je sa izvođenjem svojih dokaza u slučaju teškog ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Tokom dosadašnjeg postupka nije utvrđen identitet onih koji su naručili ubistvo banjalučkog biznismena.

U nastavku suđenja će odbrana optuženih izvoditi svoje materijalne dokaze, te saslušavati vještake i svjedoke.

Ukoliko se dokaže krivica, optuženima prijete dugogodišnje zatvorske kazne, s obzirom da se terete za organizovani kriminal i teško ubistvo.

Srpskainfo