LAKTAŠI, 25. oktobra – Popularni internet portal 50nijansipive.com, koji svojim vijestima izazove smijeh i komične komentare, ovaj put se  dotakao i teme koja je na području laktaških voćnjaka ove sezone “goruća”. Prenosimo tekst, u nadi da će surova realnost prikazana na komičan način, izmamiti pokoji osmijeh.

Vijest koja je obradovala voćare iz Lijevče polje je da je juče iz Njemačke u Laktaše stigao pun autobusa Nijemaca u potrazi sa poslom berača jabuka.

jabuke

„Nakon što smo se ovih dana žalili u medijima da nam nedostaje radne snage, iznenadio sam se kada sam kod hotela San u Laktašima, vidio autobus pun švaba koji su tražili da beru jabuke“, kaže Mile Delišes, vlasnik voćnjaka.

Jedan vremešni Nijemac koji je trbuhom za kruhom stigao za naš portal je rekao:

„Gledao sam kod prijatelja na TV-u da kod vas fali radnika za branje jabuka. Stupio sam u kontakt sa gazdom voćnjaka koji mi je obećao prevoz, smještaj, hranu i dnevnicu od 25 evra što sam odmah prihvatio“.

Ističe da je nedavno otišao u penziju, pa će mu dodatni prihodi dobro doći jer je poznato da su u Njemačkoj troškovi života visoki, naročito kirija i da su cijene alkohola u kafani visoke.

On dodaje da kada je čuo da u Republici Srpskoj nema dovoljno radnika, jer su svi otišli u Njemačku odlučio da autobusom povede sve svoje prijatelje koji su u penziji.

„Nas 50 smo danas radili 1. dan u gazdinom voćnjaku. Prezadovoljni smo i nadamo se da će mu jabuke i naredne godine roditi kako bismo ponovo došli da radimo kod vas i zaradimo.

Ovo je još jedan dokaz da su Nijemci vrijedni radnici, te da ih nije sramota raditi teške fizičke poslove i da naročito uživaju u poslovima u prirodi.

 50nijansipive.com