LAKTAŠI, 09. maja – Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija nesmetano, uz povoljne uslovu za vožnju.
Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, pa treba biti oprezan na pravcima Karanovac-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Laktaši

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, saobraćaj se zbog većeg odrona i dalje odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na dionici magistranog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Radi bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad u mjestu Rakovac saobraćaj je zbog aktiviranog klizišta potpuno obustavljen.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Klupe zbog izgradnje vodovoda na području naselja Šnjegotina u opštini Čelinac, izmijenjen je režim saobraćaja.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari.

Radovi na redovnom održavanju izvode se na magistralnom putu Konjic-Jablanica kod tunela Lendava, zbog čega tokom dana dolazi do usporenog odvijanja saobraćanja.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Srna